10.09 = Suicide Awareness Day

I dag er det "Suicide Awareness Day". En dag hvor en viser omtanke for de som har planer, har prøvd, eller har lykkes med å ta selvmord.
Det er så vanskelig å vite hva en skal si til folk som har selvmordstanker. Spesielt hvis en ikke kan være der for dem, at en bare vet om dem vi nettet. Et galt ord kan spille en stor rolle. Hva hvis en sier for mye, eller hva hvis en sier for lite? En vet ikke hva som er årsaken til at personen blir deprimert. En vet ikke hvordan en kan hjelpe dem.

En dag snakker ikke personen med deg lenger, og en vet ikke hva som har skjedd. Har personen blokket deg, eller har han/hun går så langt som å.......? 

 

Jeg kan ikke forestille meg hvordan det er å være i den situasjonen, har aldri selv hatt selvmordtanker, så mine ord betyr antageligvis ikke så mye for dere der ute som sliter. Men jeg vil bare si til en og hver av dere at du er fantastisk. Ja, akkurat DU. Du som sitter og leser hver ord på bloggen min. Du er nydelig, helt unikt og flott menneske. Ta dette til deg - du fortjener å ha det beste livet som er å ha! Ha de beste innstillingene, og ikke ta til deg det negative. En kommer alltid til å få negative kommentarer, og hvorfor ikke lære seg opp til å ikke ta de til seg? 

Livet er verdt å leve, selv om det kanskje ikke føles sånn nå så blir det bedre! På et punkt i livet vil du være glad for at du ikke tok den brutale avgjørelsen å ta ditt eget liv. Stay strong!! Hvis du sliter, kan du love meg å ta kontakt med noen - jeg kan være her for deg hvis det er vanskelig? 

Som sagt, mine ord betyr gjerne ikke så mye, men en vet aldri hvilken virkning det kan ha på noen andre.


A few comments to a young girl, that's all it takes.
- Cher Lloyd I dag har jeg skrevet "love" på håndleddet mitt, og går med gult for å støtte de som sliter.

Visste du om "Suicide Awareness Day"? Isåfall, hva har du gjort for å markere den?

Én kommentar

Vilde

10.09.2012 kl.15:33

Kjempebra skreve Synnøve!

Glemte å skrive "love", men hadde hvertfall gult på! :)

Skriv en ny kommentar

hits